Háromszéken élelmiszerjegyeket osztanak a rászorulóknak

Folytatódik a hátrányos helyzetű személyek megsegítését célzó Európai Uniós Élelmiszersegély Program. Az elmúlt évektől eltérően a szeptemberben megjelent kormányhatározat szerint idén a programot a prefektúra intézménye felügyeli a megyei önkormányzat helyett.

A megjelent kormányhatározat egyelőre csak azt írja elő, hogy kik azok a személyek, célcsoportok, akik segélyben részesülnek, illetve az azok kiosztását felügyelő személyekről szól.

Nagy József, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke elmondta: pontos időpont még nincs a csomagok kiosztására. A minisztériumok adatbázisai alapján kiválasztott jogosult személyek postai úton kapják majd meg a 128 lej értékű élelmiszerjegyet (kupont), amellyel az illetékes személyek az elkövetkező időszakban a polgármesteri hivatalok által kialakított elosztó központokban jelentkezhetnek. Ott a személyazonossági igazolvány és az élelmiszerjegy felmutatásával vehetik majd át az alapélelmiszereket tartalmazó csomagot.

A 2014-2020 között zajló program során egy személy egy évben értelemszerűen csak egy csomagra jogosult. A program működésével kapcsolatosan a Kovászna megyei prefektúrán lehet érdeklődni a következő telefonszámokon: 0267 315 444, 0267 315 190.

Az alelnök kifejtette: segélyre jogosultak többek között a munkanélküli segélyben részesülők, a szociálisan hátrányos, fogyatékkal élő és otthoni gondozásra szorult személyek. De annak is megvan a lehetősége, hogy akik még nem kapták meg az élelmiszerjegyeket, azoknak a későbbiekben még megérkezhet. Azok a személyek pedig, akik a csomag osztásakor sem kaptak élelmiszerjegyet és úgy érzik, hogy jogosultak lennének rá, azok a programban résztvevő helyi polgármesteri hivatalnál jelentkezhetnek pótlistára, amelyet eljuttatnak a megyei prefektúrához.

Kimaradt?