Az emberiség 42 százaléka aktívan internetezik

Elértünk egy újabb nagy mérföldkövet: több, mint három milliárd aktív internetező él a bolygón, ráadásul minden második embernek van mobilja, általában kettő.

Az ITU (International Telecommunication Union), a Világbank és az Egyesült Nemzetek Szervezete adataiból dolgozó InternetLivestats alapján 3 milliárdnál is többen interneteznek ma. Ha figyelembe vesszük, hogy a Föld lakossága 7,2 milliárd körül mozog, akkor rádöbbenünk, hogy tízből négy ember internetezik.

A jeles mérföldkő örömére a WeAreSocial munkatársai összegyűjtöttek néhány érdekes adatot, melyek közül a legizgalmasabb az, hogy míg 3 milliárdan internetezünk, 3,6 milliárd embernek van mobilja, azaz minden második embernek a Földön. Emellett 1,64 milliárd mobilhoz társított közösségi profil aktív jelenleg.

Az internethasználók száma egyébként a várakozásoknak megfelelően, kissé 5 százalék feletti növekedést mutat. Egyre nagyobb a mobileszközökről az internetre csatlakozók aránya, ahogy az is egyre inkább jellemző, hogy az aktív internetező az asztali gépe (vagy laptopja) mellett egyre több időt tölt az interneten a mobilja, vagy táblagépe képernyőjét bökdösve is.

Kimaradt?