Kovásznán tüntetett a Sanitas

Közel egy évvel ezelőtt elbocsátott kovásznai alkalmazottakért tüntetett a Sanitas szakszervezet. Vasile Neagovici a háromszéki egészségügyi alkalmazottakat képviselő szakszervezet vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy kedden ismét utcára vonult a kovásznai Montana szállodában működő kezelőközponttól tavaly decemberben és idén januárban elbocsátott közel 30 személy, akik újraalkalmazásukat és a hotel vezetőségének lemondását követelték.

A Sanitas szakszervezet idén több alkalommal szervezett már tüntetést a Montana szálló előtt, néhány elbocsátott alkalmazott már éhségsztrájkot is szervezett, de tíznapnyi éhezés után se állt szóba velük a hotel vezetősége.

Vasile Neagovici szerint az idei tüntetéssorozat a hazai szakszervezeti mozgalom szégyene, hiszen a Kovászna városi hotel éppen a „Frăţia” szakszervezeti tömb tulajdona, így a háromszéki érdekvédelmi szervezet és annak tagjai, saját szakszervezetük ellen kell sztrájkoljanak. A kovásznai Montana hotelt tulajdonosa, a „Frăţia” szakszervezet 2011-ben kilenc évre adta bérbe egy temesvári cégnek, amely tavaly decemberben és idén januárban elbocsátotta 35 alkalmazottját.

A háromszéki Sanitas szakszervezet négy pert is indított szálló működtetője ellen, mert szerintük a Montana vezetősége azért bocsátotta el több alkalommal az alkalmazottakat, hogy elkerülje a tömeges elbocsátásra vonatkozó procedúrát, ami viszont a munka nélkül maradt személyeknek kedvezett volna.

A kovásznai szálló vezetősége szerint minden magáncég szabad választása az, hogy miként valósítja meg marketing stratégiáját, szerintük a szakszervezet bírálatai alaptalanok.

Kapcsolódók

Kimaradt?