Két új mentőautóval bővült a Kovászna Megyei Mentőszolgálat

Két új mentőautót kapott a Kovászna Megyei Mentőszolgálat. A korszerű, teljes orvosi felszereléssel ellátott járművek a baróti és kézdivásárhelyi mentőszolgáltatok használatába kerülnek, ahol ezáltal le tudják cserélni a régi, elavult mentőautókat, mutatott rá Török Zsuzsanna.

A háromszéki mentőszolgálat igazgatója szerint az utóbbi három évben összesen tíz új sürgősségi mentővel fejlesztették a gépparkjukat. A napokban érkezett két jármű egyenként 307 ezer lej értékű. Ezekkel egy-egy asszisztens és a mentő sofőr tudnak a bajba jutottak segítségére sietni.

Török Zsuzsanna hozzátette: az Egészségügyi Minisztérium ígérete szerint év végéig országszerte újabb 143 autót adnak át a mentőszolgálatoknak, amiből reményeik szerint a Kovászna városi alegység is kap egy új 4x4-es mentőautót, amelyre ugyanis nagy szükség lenne, hogy hatékonyan tudják megközelíteni a Kovászna megye legmagasabb pontján fekvő Kommandót.

Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor szerint az egészségügyben elengedhetetlen a korszerű felszerelés, anélkül csak nehezen lehet életeket menteni. Az Egészségügyi Minisztérium a napokban összesen 48 autót adott át az ország több megyéjének.

Kimaradt?