Még csak két filmet rendez Quentin Tarantino?

Tizedik filme forgatása után kiszáll a filmiparból Quentin Tarantino. Az amerikai rendező legújabb filmje, a most készülő Hateful Eight ismertetésekor kijelentette, hogy a csúcson szeretné abbahagyni a szakmát. Tarantino most a nyolcadik filmjénél tart.

Tarantino azt mondta a forgalmazóknak szervezett rendezvényen: tetszik neki a gondolat, hogy a nézők valósággal követelik tőle a filmeket, de ő már nem rendez többet. Tervei szerint ha eljut a tizedik filmig és nem rontja el, akkor elbúcsúzna a filmipartól. Közölte: nem kell szomorkodniuk a Tarantino-rajongókak, mert tervei szerint a filmrendezés felhagyása után színjátékokat, könyveket írna és "elegánsan készülne az öregkorra".

Quentin Tarantino első nagyjátékfilmje az 1992-es Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs) volt, ezt követte 1994-ben a híres Ponyvaregény (Pulp Fiction) majd 1997-ben a Jackie Brown, 2003-2004-ben a Kill Bill 1-2., 2007-ben a Grindhouse: Halálbiztos (Grindhouse: Death Proof), 2009-ben a Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds) és a két évvel ezelőtti Django elszabadul (Django Unchained). Tehát a most készülő Hateful Eighten kívül még két filmre biztosan számíthatunk Tarantinotól.

 

Kimaradt?