Két magyar reklámfilm kapott díjat Cannes-ban

A 2014-es Corporate Media & TV Awards versenyén, ahol vállalati audiovizuális produkciókat értékeltek, a Magyar Nemzeti Turisztikai Hivatal és az Állami Operaház is a díjat kapott.

Cannes minden évben otthont ad egy alternatív filmszemlének is, ahol vállalati és reklámfilmek versenyeznek a delfint ábrázoló szobrocskáért. Idén októberben 34 ország 725 alkotása mérkőzött meg egymással. Ebből 141 film kapta meg a vágyott Arany, Ezüst, vagy Fekete Delfint.

http://www.youtube.com/watch?v=lySnQRmQbiM&feature=player_embedded

Turizmus kategóriában egy magyar produkció is megkapta az Ezüst Delfin díjat. A zsűritagok egyaránt dicsérték a kreativitást és a művészi igényű vágást, amely pompásan illeszkedik a kisfilmhez megrendelt zenéhez. A You are című dal zenéjét Antilope Kid, a szöveget Berger Dalma szerezte.

http://www.youtube.com/watch?v=camVVzjGheQ&feature=player_embedded

A Magyar Állami Operaház szintén Ezüst Delfin díjat nyert, és elhozta a legjobb zenének járó különdíjat is a Where the world unfolds (Ahol kitárul a világ) kisfilmért. A díjakat Ókovács Szilveszer főigazgató, Turkovics Monika marketing- és kommunikációs igazgató, Gulya Róbert zeneszerző, Gács Tamás rendező és Végh Endre kreatív igazgató vette át.

http://www.youtube.com/watch?v=8G8jM-mcMsM&feature=player_embedded

A fesztivál nagydíját egy svájci biztosítótársaság Das Leben braucht Mut (Az élethez bátorság kell) című alkotása nyerte el.

Kimaradt?