Frunda György elárulta, hogy kire szavaz a második fordulóban

„Aki bízik bennem, az Victor Pontára szavaz” – jelentette ki pénteken a Mediafaxnak Frunda György. Az RMDSZ volt szenátorának biztatása nem jelent meglepetést, mert jelenleg a miniszterelnök kisebbségügyi tanácsadója.

Frunda a hírügynökségnek elmondta, szerinte a második fordulóban a magyar választók többsége nem megy el szavazni. Érvei szerint az országos átlagnál alacsonyabb volt a magyar részvétel az első fordulóban is, amikor magyar jelöltek nevére is lehetett pecsétet ütni.

A volt szenátor elmondta, az eredeti szándék szerint az RMDSZ Victor Ponta mellé állt volna a második fordulóban, csakhogy időközben Corneliu Vadim Tudor az egyik koalíciós párttal szövetkezett a miniszterelnök támogatására. Mint ismert, az RMDSZ végül úgy döntött, hogy választói belátására bízza a szavazást.

„Ha elolvassák a döntésről írt közleményünket, abból kiviláglik, hogy Klaus Johannist nem támogatjuk” – emlékeztetett a politikus, aki jobb megoldásnak tartotta volna, ha az RMDSZ egyértelműen valamelyik jelölt mellé áll.

Kapcsolódók

Kimaradt?