Népszerű Székelyföld első városi mobilalkalmazása

Több százan használják már a nemrég bemutatott mobiltelefonos applikációt, amely Sepsiszentgyörgyről közöl információkat illetve ajánl szabadidős programokat. A „Mozgópont” nevű program Székelyföld első városi mobilalkalmazása, amely egyelőre Androidos telefonokra tölthető le ingyenesen a Google Play áruházból, de dolgoznak a további fejlesztéseken is, így IOS illetve Windows telefonokra is készítenének alkalmazást.

A kezdeményező Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke, Mihály István lapunknak elmondta: szervezetük néhány éve rendszeresen megjelenteti a Sepsi Gólyafüzet nevű papíralapú kiadványt, amely által a városba érkező iskolásoknak, egyetemistáknak kívánnak útbaigazítást adni. A mobiltelefonos applikáció ötlete onnan jött, hogy ma már könnyebben el lehet érni a célközönséget okos telefonon, mint papíralapú kiadvánnyal.

A „Mozgóponton” többek között megtalálhatóak a szórakozási, a sportolási lehetőségek, a buszjáratok, taxi társaságok telefonszámai, különböző állami és önkormányzati intézmények-, és a városban működő sajtótermékek, rádiók elérhetőségei is. A bemutatástól eltelt egy hónap alatt háromszázan töltötték le telefonjukra az alkalmazást.

Eddig minden vasárnap frissítették a sepsiszentgyörgyi programajánlót, de mostantól már hét közben is frissül a kulturális, szabadidős programkínálat. Mihály István szerint a „Mozgópont” applikációt azért hozták létre, hogy mindig kéznél levő információ forrása legyen a sepsiszentgyörgyieknek vagy az ide látogatóknak.

Az alkalmazás révén pár mozdulattal elérhetőek a háromszéki megyeszékhellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, mutatott rá az EMI elnöke, aki felhívja a sepsiszentgyörgyi rendezvényszervezők figyelmét, hogy közelgő eseményük anyagait küldjék el az emihirek@yahoo.com címre, és azok ingyenesen bekerülhetnek az ajánlóba.

Mihály István szerint a „Mozgópont” megjelenése óta eltelt egy hónapban számtalan visszajelzést is kaptak, ezeket figyelembe véve már fejlesztették az applikációt, amely az eredeti 0.2-es verzióról 0.3.2-esre jutott el. A jövőben újabb frissítéseket is bevezetnek, mert arra törekednek, hogy egy hasznos és felhasználóbarát alkalmazást fejlesszenek ki.

Kimaradt?