Nyílt napokra készülnek a marosvásárhelyi egyetemeken

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) november 7–9-e között az Egyetemi Nyílt Napokat Marosvásárhelyen.

A három nap alatt 150 egyetemi hallgató vállalja, hogy a több mint 300, Partiumból és Székelyföldről, Erdély 17 városából érkező diáknak bemutatja az az egyetemeket.

A rendezvény ideje alatt a Vásárhelyre érkező érdeklődőknek lehetőségük lesz meglátogatni a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemet, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemet és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) közreműködésével a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet. Az egyetemekkel való ismerkedés mellett a városon is végigkalauzolják őket, megmutatják a fontosabb látnivalókat, majd színházi előadást néznek meg közösen.

„A hétvégét nemcsak azért érdemes a Nyílt Napokon tölteni, mert rengeteg hasznos információval gazdagodhatnak a diákok, hanem a változatos program új barátságok születésére, szórakozásra is lehetőséget nyújt” – olvasható az MMDSZ sajtónak eljuttatott közleményében.

Kimaradt?