MPP

Nem csak a kisebbik rossznak tartja Johannist az MPP

A Magyar Polgári Párt arra buzdít mindenkit, hogy november tizenhatodikán éljen szavazati jogával és szavazzon Klaus Johannisra. Ezt az MPP országos elnökségi ülése után, csütörtökön közölte a párt sajtóirodája.

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy jobboldali értékrend mellett elkötelezett politikai alakulatként az európai néppárti politikai családhoz tartozó román pártokra természetes szövetségesként tekint. Ugyanakkor erdélyi regionális jellegű pártként természetes számukra, hogy olyan elnököt szeretnének látni Románia élén, aki a transzilvanizmus eszméinek szellemében, az erdélyi régió érdekeinek érvényesítését képviseli; érti és szívén viseli Erdély sorsát.

"Mindezeket figyelembe véve megállapítható, hogy nem csak a magyar közösség sajátos helyzetéből adódóan is, a kisebbik rossznak számító jelöltet látjuk Klaus Werner Johannis személyében, hanem azt az elnökjelöltet, aki az ország európai felzárkózásának esélyét, Erdély és Székelyföld megerősödésének lehetőségét testesíti meg" – olvasható a közleményben.

Mint ismert, az RMDSZ csütörtökön délután, a Szövetségi Állandó Tanács ülése után jelenti be, hogy Victor Pontát vagy Klaus Johannist támogatja a második fordulóban.

Kimaradt?