Figyelem, csaló osztogat büntetéseket Sepsiszentgyörgyön!

Csaló bünteti a sepsiszentgyörgyieket, hívják fel a figyelmet a háromszéki hatóságok. A tömbházak erkélyére kihelyezett ruhákért és külső szigetelésért osztott ki büntetéseket egy férfi, aki a polgármesteri hivatal vagy az építkezési felügyelőség alkalmazottjának adja ki magát.

Értesülésünk szerint a negyvenes éveiben járó férfi főként idős személyekhez kopog be, Kovács Csabaként mutatkozik be és büntetéseket osztogat, amiért évekkel ezelőtt leszigetelték a tömbházak külső falát, vagy, mert erkélyen szárítják a ruhát.

A hatóságok elhatárolódnak az esettől, és óvatosságra intik a lakosságot. Tichler Ferenc alpolgármester lapunknak elmondta: az önkormányzatnak nincs Kovács Csaba nevű alkalmazottja, de tömbház-szigetelésre vagy ruhaszárításra vonatkozó ellenőrző akció sincs folyamatban, tehát biztosan csaló az illető.

Hasonlóan elhatárolódik az esettől a Kovászna megyei Építkezési Felügyelőség is, mondta Mild Zoltán főfelügyelő, aki arra kéri a lakosságot, minden esetben kérjenek igazolványt, de legbiztosabb ha az intézménynél leellenőrzik, hogy valós-e az ellenőrző akció.

Tichler Ferenc alpolgármester szerint a hivatalos ellenőrzésekkor jegyzőkönyvbe foglalják az észlelt rendellenességeket, kiállítják a számlát, amit viszont nem kell helyben befizetni, hanem a városháza kasszájában lehet törleszteni. A csalók viszont helyben követelik a pénzt, ezért ha valaki gyanússá válik azonnal panaszt kell tenni az 112-es hívószámon.

 

Kimaradt?