Nevelőapjával akart külföldre szökni a 15 éves, szerelmes lány

A nála 40 évvel idősebb nevelőapjába szeretett bele egy 15 éves lány Zalában. Együtt akartak külföldre szökni, ehhez megkíséreltek autót rabolni Nagykanizsán. Nem jött össze, most mindketten gyanúsítottak.

Fegyverrel fenyegetve próbált autót lopni Nagykanizsán egy 55 éves férfi és 15 éves nevelt lánya, akik egymással szerelembe esve külföldre akartak szökni a gyámhatóság elől - közölte honlapján kedden a rendőrség.

Az egyik zalai településen élő 15 éves lány anyjának lett élettársa egy éve az 55 éves H. L. Hamarosan az iskolában is elterjedt titkolt kapcsolatuk híre, a gyámhivatal ezért ultimátumot adott az anyának, hogy ha a férfi nem költözik el, akkor kiemelik a lányt és a testvérét a családból.

A férfi szerdán azt mondta, hogy Nagykanizsára megy albérletet nézni, és - az anya akarata ellenére - vele ment a lány is. Valójában azért indultak el, mert kitervelték, hogy autót lopnak és külföldre menekülnek. A férfi az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában egy 33 éves helybeli nő hátához szorította riasztópisztolyát, hogy megszerezze tőle az autóját. Az anyósülésre ültette a nőt, a lány pedig hátulról a fejének szegezte a fegyvert. Miután elindultak, a férfi a nő telefonját, majd az autó forgalmiját követelte, de az asszony azt állította, hogy egyik sincs nála. A sofőr egy elhagyatott útszakaszon megállt, hogy kiszállítsa a nőt, akinek ekkor sikerült kivennie a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, és elfutott. A lány és a férfi ezek után elmenekült a helyszínről.

A tulajdonosa egy idő után visszament az autóhoz, és hívta a rendőrséget. Néhány perc múlva a rendőrök Nagykanizsa belvárosában igazoltatták a személyleírás alapján felismert párt, és a férfinél megtalálták a riasztópisztolyt is, tele gáztöltényekkel.

A rendőrségen mindkét gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, a lány azt is mondta, hogy nem tud a férfi nélkül élni. A rendőrség jármű erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, fegyveresen elkövetett önkényes elvétele, valamint személyi szabadság felfegyverkezve elkövetett megsértése miatt indított eljárást a két ember ellen. A lány szabadlábon védekezik, a férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Kimaradt?