Az ilyen formájú vizespalack minden táskába belefér

Olykor elég komoly erőfeszítésbe kerül egy hagyományos táskába, mondjuk a laptop mellé becsúsztatni a hengeres ásványvizesüveget. Az elmúlt hetekben a Kickstarteren több mint hatezren támogatták Jesse Leeworthy és Jonathan Byrt ötletét, akik egy forradalmian új formájú műanyag palackban látták a megoldást.

A Memobottle néven futó kreatív csapatnak 15 ezer dollára volt szüksége ahhoz, hogy piacra dobja levélpapír szabványméretezésű, Letter, A4 és A5 fantázianevű újrafelhasználható vizes palackjait, melyek lényege épp az, hogy akár egy kisebb borítéktáskába is kényelmesen elhelyezhetők. Mert így néznek ki:

A BPA-mentes tritánból készült, szivárgásmentes kulacs újszerű formájának köszönhetően minden gond nélkül becsúsztatható a legtöbb hagyományos táskába is a laptop, könyvek és egyéb értéktárgyak mellé úgy, hogy szinte észre sem vesszük, hogy egy vizespalackot is cipelünk. A mosogatógépben elmosható, 30 mm vastag palack két kiszerelésben, 750 ml-es és 1,25 ml-es verzióban lesz majd kapható, várhatóan 13 font körüli összegért - számolt be róla a Designboom.com

https://www.youtube.com/watch?v=fddiw17Wr34&feature=player_detailpage

„Mindig is szenvedélyes környezetvédő voltam, és undorítónak tartottam, hogy csak egyszer használjuk fel a műanyag palackot, aminek felhalmozása katasztrofális hatással van a környezetünkre. Továbbá az iskolai és az egyetemi évek alatt szinte képtelenség volt olyan hátizsákot illetve laptop táskát szerezni, amibe illeszkednek a vizespalackok is. Így ezt a problémát is figyelembe vettük a tervezés során" – számol be indíttatásáról a 28 éves Jonathan Byrt.

Kimaradt?