Háromszéken Kelemen Hunor kapta a legtöbb szavazatot

Háromszéken Kelemen Hunor nyerte az elnökválasztásokat. A Kovászna megyében leadott szavazatok több mint 50 százalékát sikerült megszereznie az RMDSZ jelöltjének, nyilatkozta lapunknak Tamás Sándor.

A szövetség háromszéki elnöke a párhuzamos szavazatszámlások alapján azt mondta: Kovászna megyében Klaus Johannis a második, Victor Ponta a harmadik és Szilágyi Zsolt lett a negyedik helyezett.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) államelnök jelöltjére negyedannyian szavaztak, mint ahány támogató aláírást összegyűjtöttek számára Háromszéken, mutatott rá Tamás Sándor.

Háromszéken vasárnap a szavazópolgárok 43,12 század százaléka adta le voksát, ezáltal Kovászna megye az országos utolsók közé tartozik, ami a szavazókedvet illeti, viszont így is nagyobb volt a választáson való részvétel, mint az idei európai parlamenti választásokon vagy az öt évvel ezelőtti államelnök- választáson, tájékoztatta lapunkat Tamás Sándor.

A vasárnapi választásokon Kovászna megyében az árkosiak, a bodokiak, előpatakiak, málnásiak, rétyiek, a Kovászna városiak, a kommandóiak, zágoniak, esztelnekiek és kézdialmásiak járultak legnagyobb arányba az urnákhoz. 

Érdeklődésünkre Tamás Sándor azt nyilatkozta: az RMDSZ vezetősége csütörtökön ülésezik Kolozsváron, és döntenek arról, hogy kit támogatnak a második választási fordulóban. 

Kimaradt?