Remek útitársnak ígérkezik az okosbőrönd

Ha most megrendeljük, akkor jövőre már az okosbőröndünkkel mehetünk nyaralni, ami biztosan nem veszhet el a repülőúton. Az okosbőrönd az Indiegogon közösségi finanszírozású projektként bukkant fel, és az elsőre furcsának tűnő ötlet kimondottan hasznos eszközt takar.

A Bluesmart elnevezésű bőrönd az okostelefonunkkal kommunikál, így hasznos infókat kaphatunk kézhez a csomagunkról. A beépített GPS segítségével nyomon követhetjük, hogy merre jár a motyónk. Az okos kütyüinkkel nyithatjuk-zárhatjuk a pakkot, de a rendszer azt is tudja, hogy automatikusan bezárjon, ha eltávolodik tőlünk a csomag, illetve erről figyelmeztetést is kapunk.

A Bluesmart markolatában egy digitális mérleg is található, amely megmutatja a poggyászunk súlyát. A bőröndön külön rekesz van az elektromos eszközöknek, hogy a csomagvizsgálatkor könnyen elővehessük a laptopot, tabletet, de a beépített akkumulátornak köszönhetően tölteni is tudjuk azokat, ráadásul egyszerre kettőt is.

Indiegogon a projektbe beszállók 235 dollárért (plusz 40 dollár a szállítás) juthatnak hozzá a kofferhez.. Ha veszünk egyet, akkor leghamarabb 2015 júliusában kaphatjuk meg a Bluesmartunk. A gyártás és forgalmazás megindulása után 450 dollár körül várható a bőrönd kereskedelmi ára. A bőrönd okosítás ötletének nagyszerűségét jól mutatja, hogy a készítők 50 ezer dollárt szerettek volna a projektjükre, ám szűk egy hónappal a kampány vége előtt már 665 ezer dollárnál tartanak.

https://www.youtube.com/watch?v=VJnvx7IhAmk

 

Kimaradt?