"Ördögtől való" az egészségügyi kártya az ortodoxok egy része szerint

"Ördögi dolgok" ezek, a card, vagyis kártya szó visszafelé drac, vagyis ördög, aki pedig megkapja, az egyenesen egy olyan brüsszeli számítógépre iratkozott fel, amelynek Vadállat a neve, és a világ összes lakosáról gyűjt információkat. Többek között ezeket az érveket sorolják fel ortodox egyházi személyek vagy hívők az egészségügyi kártya ellen.

Neamț megyében az apácák sorra visszautasították az egészségügyi kártya felvételét. Levelükben azt írják, visszautasítják, hogy egy globális megfigyelő rendszer részeseivé váljanak, hogy a személyes információikat egy rendszerfben tárolják. A biztosító megyei vezetője ezért közölte velük, hogy a sürgősségi eseteket leszámítva nem jogosultak az ingyenes kórházi ellátásra. "Az apácáknak egyet kell érteniük az egészaségügyi kártya használatával, mert az egyház is így jár el" – tette hozzá az igazgató.

A pópák körében sem élvez támogatást a technikai újítás. A Monitorul de Botoșani írása szerint a nevük elhallgatását kérő egyházi személyek nem fogadják el a kártyát, mert a szervátültetéseket ellenzik. Állítólag a híveket is arra bíztatják, hogy tagadják meg az egészségügyi kártya átvételét, mert "ördögi dolog".

 A Șansa Buzoiană lapban megjelent nyílt levél szerint a brüsszeli, Vadállat néven ismert számítógépes rendszerbe akarják beiktatni az embereket, ez azonban elfogadhatatlan egy olyan nemzet számára, amelyik kétezer éve csatlakozott Krisztus hadseregéhez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?