Borbély: a romániai magyarság szavazata sokat számít

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, a XVI. Szeben Megyei Magyar Napok zárórendezvényén vett részt vasárnap, ahol felszólalásában a november másodikai választásokon való részvétel fontosságát, valamint a romániai magyarság képviseletének a törvényhozói szinteken való megerősítését hangsúlyozta.

„Kelemen Hunor az utóbbi négy évben bebizonyította, hogy jó RMDSZ-elnök, felkészült művelődésügyi miniszter. Meggyőződésem, hogy az államelnökjelöltek közül a legjobb, Románia elnökeként is helytállna. Minisztériumi munkája során rengeteg magyar megyén és közösségen segített, olyan településeken, amelyekben egy iskola, egy bentlakás, a magyar gyermekek osztályait mentette meg” - fogalmazott vasárnap, a Szeben megyei Medgyesen Borbély.

Elmondta, 1990 után a romániai magyaroknak megadatott az esély, a jog, hogy hallassák a hangjukat, és mindaz, amit azóta elértek – egyen szó anyanyelvhasználatról, közbirtokosságról, vagy a nemzeti szimbólumok szabad használatáról –, annak köszönhető, hogy e feladattól nem rettentek el, és amikor szükség volt rá összetudtak fogni, egy emberként fogalmazva meg üzeneteiket, véleményeiket.

„Többször bebizonyosodott már, hogy a szavazataink sokat számítanak, mint ahogyan az is, hogy mi, a romániai magyarság képviselői, akkor tudunk a legtöbbet elérni, ha jelen vagyunk a parlamentben, ha van rá esélyünk, hogy kiálljunk egy-egy törvénytervezet mellett, vagy ellen. A magyar emberek okosak, racionálisan döntéseket hoznak, és mindig felelősséget vállalnak közösségeikért” - mondta el felszólalásában Borbély László, hozzátéve, meggyőződése, hogy a november 2-i szavazáson is erről tesznek bizonyságot.


 

Kimaradt?