Apple-felhasználókat térítget a Google

Évek óta létezik mindkét cég mobil operációs rendszere, az áttéréshez mégis csak most adtak instrukciókat – írja a geeks.hu.

A Droid-life szerint (is) minimum kellemetlen az a helyzet, hogy az Apple az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus bemutatója után létrehozott egy olyan weboldalt, amelyen az Androidról iOS-re váltók számára magyarázza el a teendőket: mit és hogyan mentsenek a régi rendszerről, és használjanak az újon. Az Apple-mániás portálok számára ez egy csodálatos hír, viszont a lépéseket már évekkel ezelőtt le kellett volna írni. Most viszont, hogy már nincs (annyi) nagyobb kijelzős androidos telefon az új iPhone-nál, már van értelme átterelni a felhasználókat az Apple szárnyai alá.

A vicces az, hogy ennek hatására a Google is elkészítette a maga kis oldalát, amelyben az iOS-ről Androidra való váltásról ír le mindent. A felhasználói élmény nem változott olyan sokat a régi Androidokhoz képest, a cég viszont ezt a lépést az Android 5.0 L bemutatójára időzítette. A váltás akár ide, akár oda nem egy bonyolult feladat egyébként. Az egymásra licitálás viszont most is megmosolyogtató.

Kimaradt?