Bíró Zsolt lehet Szász Jenő utódja az MPP élén

Nem kíván Szász Jenő utódja lenni Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere, így várhatóan Bíró Zsoltot, a párt szóvivőjét választja elnöknek az MPP szombati kongresszusa.

Mezei péntek este a maszol.ro-nak elmondta: a megyei szervezetektől több felkérést is kapott arra, hogy álljon az MPP élére, ám el kellett utasítania a jelölését. „A polgármesteri teendőim minden energiámat lekötik. A reneszánszát élő párt élére pedig egy teljes ember kell” – magyarázta a politikus.mezei

Tájékoztatása szerint a kongresszus előtti egyeztetések során az körvonalazódott, hogy Bíró Zsolt az egyetlen számba jöhető jelölt az elnöki tisztégre. A választási procedúráról elmondta: a pártelnök, Szász Jenő tesz javaslatot arra, hogy kikből álljon az elkövetkezőkben az MPP öttagú elnöksége. Az újonnan megválasztott elnökség javaslata alapján választják meg a párt új elnökét.

Mezei szerint a megyei szervezetek között egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy részt kell-e venni és milyen formában az MPP-nek a decemberi választásokon, a választ erre a kérdésre a kongresszus mondja ki.

Kövér László is beszédet mond

Az MPP szombaton Székelyudvarhelyen tartja tisztújító országos tanácsi gyűlését (kongresszusát). A rendezvényen részt vesz és beszédet mond a párt tiszteletbeli elnöke, Kövér László magyar hézelnök. A Tamási Áron Gimnázium dísztermében tartandó eseményen a párt megyei szervezetei által delegált 120 küldött rendelkezik majd szavazati joggal. Biro Zsolt 1318500793A székelyudvarhelyi tanácskozás tervezett napirendi pontjai között több határozattervezet elfogadása is szerepel. A testület várhatóan határozatot fogad el az MPP szervezeti önállóságának megőrzéséről, a decemberi parlamenti választásokon való részvételről, valamint egy védnöki testület felállításáról.

Szász Jenőt, az MPP alapító elnökét a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére kérte fel kedden Orbán Viktor miniszterelnök. A politikus a megbízatás napján azt nyilatkozta, az új feladat egész embert kíván, a későbbiekben azonban kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy vállal-e újabb mandátumot a párt élén.

Kimaradt?