Udreától megkérdezték: igaz-e, hogy Băsescu szeretője volt?

A köztelevízió kampányműsorának moderátora hétfőn este váratlanul megkérdezte Elena Udrea elnökjelölttől: igaz-e, hogy Traian Băsescu államfő szeretője volt? A politikus irritáltan hárított.

A kérdés előzménye, hogy Udrea korábban az államelnök kabinetfőnöke, később pedig a kegyeltje volt. Băsescu az évek során többször nyilvánosan kiállt mellette, az elnökválasztási kampányban is őt támogatja. Nem csoda, hogy Udreát már jó ideje „hírbe hozták” az államfővel.

Legelőször az "Academia Cațavencu" élclap 2005-ben szegezte neki nyíltan azt a kérdést, hogy intim viszonyban van-e az államfővel? Udrea akkor azt mondta, hogy erre csak tíz év múltán fog válaszolni. Azóta csak kilenc év telt el.

A hétfő este elhangzó kérdésre Udrea ingerülten válaszolt. „Íme, milyen kérdéseket kapnak Romániában a női politikusok. Azon tűnődöm, hogy Victor Pontának vagy Klaus Johannisnak kell-e ilyesmikre válaszolniuk. Ez volt az egyik mocskos vád, amellyel nekem az elmúlt tíz évben szembesülnöm kellett” – fogalmazott Udrea.

 

 

Kimaradt?