Két új közösségi beruházást avattak fel Zetelakán

Fontos döntésekkor egy kisebbségi közösségben a gyakorlatiasságnak és nem az érzelmeknek kell felülkerekedniük – mondta csütörtökön Kelemen Hunor szövetségi elnök Zetelakán, ahol újonnan aszfaltozott utat és kisiskolásokat szolgáló új épület avatott fel a közösség.

Az RMDSZ államelnök-jelöltje köszöntőbeszédében azt is hozzátette: minden egyes magyar ember döntése meghatározza a közösség jövőjét Romániában, ezzel a felelősséggel kell mindenkinek beleszólnia az országos közéleti ügyekbe.

„Amikor legutóbbi Zetelakán jártam, a közösség jövőbeli terveit vettük számba és azt is megpróbáltuk felvázolni, hogy ezeket mikor, hogyan és milyen eszközökkel tudjuk megvalósítani. Azok, akik megfogalmazták ezeket az álmokat, terveket, maguk mögött tudhatták a zetelaki embereket. Azért valósulhatott meg az, amit akkor elterveztek, mert az itt élők támogatták” – utalt Kelemen Hunor azokra a befektetésekre, amely hozzájárulnak a helyi közösség életminőségének javításához.

Emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ 25 éve ugyanazokat az értékeket képviseli, Romániában az egy egyetlen olyan politikai alakulat, amely nem változtatta meg irányát, identitását, céljait. „Közösségünk támogatását kérjük, hogy a továbbiakban is megadassanak számunkra az érdekérvényesítés eszközei, és ott ülhessünk annál az asztalnál, amelynél a zetelakiak, a székelyföldiek, az egész romániai magyarság jövőjét eldöntik” – fogalmazott a politikus.

„Zetelakiak mondták nekem nemrég, hogy történelmet írunk. Bár túlzásnak hangzik, valóban olyan befektetéseket valósítottunk meg, amelyek a lakosság életminőségének javításához hozzájárulnak. A gyermekek telerajzolták az új aszfaltburkolatot, mi pedig lassanként átrajzoljuk, szebbé tesszük a falusi tájat. És ez így van rendjén” – jelentette ki Nagy Attila, Zetelaka polgármestere, aki azt is hangsúlyozta, hogy a községben megvalósult két befektetés közösségi összefogással, a helyi, megyei és országos struktúrákban dolgozó RMDSZ-es tisztségviselők együttműködése révén jött létre.

Kimaradt?