Antal Imre után tréfáin kívül semmi nem maradt

Idén ősszel már nem nyitották ki a négy éve elhunyt Antal Imréről elnevezett óvodát, és a szentendrei házat, ahol élete utolsó éveiben lakott, elárverezték.

antalimre portre

A nagy humorista gyermeki örömmel fogadta, hogy óvodát nevezzenek el róla: „Már attól elérzékenyültem, hogy az intézmény az én nevemet viseli: Antal Imre Színművészeti Alapítványi Óvoda lett. Azért örülök különösen, hogy egy óvoda viseli a nevem, mert sosem született gyerekem" – nyilatkozta Antal Imre a megnyitón 2007 augusztusában, és hozzátette: „ Magam is visszaváltoztam fiatallá, minden játékban benne voltam. Csak azt sajnálom, hogy a csúszdába már nem férek bele” – nevetett a tréfamester, aki alig akart hazamenni a nap végén.

A budapesti XV. kerületi Mátyás utca 14-ben található intézmény hamar népszerű lett, azért is, mert itt gyógypedagógus és logopédus is foglalkozott a gyerekekkel. Idén ősszel viszont már nem nyitott ki. A tulajdonos tervei szerint a közeljövőben más helyszínen indítják újra.

antalimre hazelado

Antal Imre élete utolsó két évében legjobb barátjával, Jenei Józseffel lakott egy födél alatt annak, szentendrei házában. Onnan került a műsorvezető a gyógyíthatatlan rákbetegek Hospice-házába 2008-ban. Halála után Jenei lett az örökös, de nehéz helyzetbe került. Antal Imre hagyatéka ugyanis Damjanich utcai lakásában volt, amelyet korábban életjáradék fejében értékesített S. Zoltán ügyvédnek. Ráadásul festményekkel teli otthonát kirabolta egy ismeretlen, akinek Imruska éjszakai menedéket adott.

Jenei József házát pár száz ezer forintos közüzemi tartozás miatt elárverezték. Földi András, az új tulajdonos élettársa szerint Jenei a Balaton környékére költözött. „Sok lelakott házat láttam már, és mások szokásait is tiszteletben tartom, de ilyen helyzettel még nem szembesültem. Több milliméteres nikotinréteg volt a tapétán, de a fürdőszobában sem látszódott a csempe színe, annyira be volt sárgulva.” - mondta az ingatlan felújítását végző Földi András.

antalimre felujitas
Az új tulajdonos néhány emléktárgyat is talált Jenei József és Antal Imre közös otthonában, amelyek közül az asztalka és a kislemez érdemel említést. Antal Imre utolsó otthonát 18 millió forintért árulják.

Kimaradt?