Országos rekordra készül Szászvárosban "Erdély sárkánya"

Nyolcvan méter magasan kifeszített, 45 méter hosszú műanyag hevederen átsétálva próbál országos rekordot felállítani Flaviu Cercenscu. Az „Erdély sárkányaként" emlegetett sportoló mutatványát csütörtökön, a Hunyad megyei Szászváros Kalandparkjában követhetik nyomon az érdeklődők.

Cercenscu csütörtökön saját slackline-rekordját próbálja megdönteni, miután a resicabányai Ikertornyok között átsétált a kifeszített hevederen. Azt megelőzően pedig Temesvár két emblematikus épületét, a Nemzeti Színházat és Temesvár Hotelt összekötő „kötélen” nyűgözte le a Béga menti város lakóit egy slackline mutatvánnyal.

A slackline tulajdonképpen a kötéltánc akrobatikusabb formája. Két szilárd pont, általában fa közé kifeszített rugalmas, lapos gumikötél kiválóan alkalmas az extrém trükkök és mutatványok végrehajtására. A kötél két vége úgy van kialakítva, hogy állítható legyen a rugalmasság, így minden gyakorló saját „szájíze” szerint feszítheti ki. Számtalan felhasználási módszert találtak már ki rá, kézenállás, jógázás – csak a fantázia szabhat határt a felhasználásnak. 2010 óta hivatalosan is versenysportnak számít. Forrás: Wikipédia

 

Kimaradt?