Rengeteget kaszáltak a Charlie bit my finger videóval

A Charlie bit my finger című 55 másodperces YouTube videót hét évvel ezelőtt töltötték fel, azóta 783 millióan nézték meg. Ezzel az eredménnyel a világ negyedik legnézettebb videója, ha pedig figyelembe vesszük, hogy az előtte levő három felvétel profi videoklip, akkor még elképesztőbb a nézettségi mutatója.

A brit testvérpár első szereplése óta - amelyben a címben szereplő Charlie megharapta testvére, Harry ujját - hét év telt el. Édesapjuk, Howard Davies-Carr és édesanyjuk ügyesen kihasználták a lehetőséget, és további videókkal bombázták a közönséget abban a reményben, hogy ezzel pénz is áll a konyhához. Az érdekes, hogy eredetileg azért töltötték fel a videót, mert túlságosan nagy volt a file egy e-mail csatolmánynak.

Ebben nem csalódtak, 6 éve már televíziós szereplésekre vitték a gyerekeket, egy 2011-es információ szerint százezer fontot kerestek a testvérpáron, 2012-ben már ennek ötszörösénél tartottak, ettől az évtől pedig saját websorozatot indítottak velük.

http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM&list=UUfHZCZHykS3IQDPyFfnqjWg

Időközben megszületett Jasper és Rupert is, így a család hatfősre bővült, a szereplések sem álltak le. A videóból mém lett, kifigurázták, utánozták, dalt készítettek belőle. A sikert így mások is kihasználták, de elsősorban a család profitált belőle: az évek óta rendszeresen feltöltött videók többmillió embert vonzottak. Legutóbb tíz hónapja került fel új videó a csatornájukra.

Kimaradt?