Ismét kiadják a homoerotikus román botránynaptárat

Egyházi ikonográfia, sőt kegytárgyak társaságában mutatják meg testi adottságaikat „lelkészek” azon a Romániában készített 2015-ös falinaptáron, amelynek előző kiadásai már kiverték a biztosítékot az ortodox egyházban.

Nem is csoda, hiszen a naptár célja, hiszen a naptár küldetése, hogy felvegye a harcot a homofóbiával szemben és bemutassa az ortodox hívők nyitottságát a világra. „Nyilván nem fogja hirtelen megváltoztatni az ortodox egyház hivatalos álláspontját, de legalább ösztönözni tudjuk a hívő és nem hívő embereket arra, hogy elgondolkodjanak és észrevegyék, hogy tanításuk és gondolkodásmódjuk már nem illeszkedik a 2013-as modern társadalomban" – vallják a naptár készítői.

Külön érdekesség az idei naptárban, hogy a szerkesztők egyértelműen az oroszországi eseményekkel kapcsolják össze a kiadványt: így fejezik ki nemtetszésüket az ortodox többségű területeken törvényhozási szintre emelt homofóbiával szemben, miközben hangsúlyozzák, hogy maga Jézus – az evangéliumok tanúsága szerint – soha egy szóval sem ítélte el a melegeket.

Kimaradt?