Rengeteg meztelen Snapchat kép került fel a netre

A legutóbbi iCloud botrány után – melynek következtében számos híres színésznő fedetlen teste került fel a világhálóra pillanatok alatt – most újabb meztelen képek hada kering a szervereken, melynek áldozatai a népszerű Snapchat alkalmazás felhasználói.

A neves fotóküldő alkalmazás népszerűsége abban rejlik, hogy a regisztrált felhasználók olyan képeket küldhetnek egymásnak, melyek a fotó megtekintése után 10 másodperccel eltűnnek az éterbe és nem lehet újból megtekinteni őket. Amennyiben képernyőmentéssel próbálkoznánk a küldött anyag lementésére az alkalmazás természetesen érzékeli és figyelmeztet minket.

Most viszont hiba került a gépezetbe? A legújabb “csomag”, mely kikerült a 4chan oldalára, 13 gigabájtnyi meztelen képet tartalmaz, ami nagyjából 200 ezer felhasználót érint, akik azt hitték, hogy fotóik végleg törlésre kerültek korábban.

A Snapchat hitelessége korábban megingott, mert akadtak biztonsági hibákról szóló hírek, azonban a fejlesztők szerint most nem ők a hibásak a kikerült képek miatt. Elmondásuk szerint semmilyen hackertámadás nem érte szerverüket, így máshol kell keresni a probléma okát, mégpedig egy harmadik féltől származó alkalmazásban.

Kimaradt?