A magyarokról áradozik egy ismert román műsorvezető

Budapest 200 évvel Bukarest előtt jár a civilizáció útján az Antena 1 veterán műsorvezetője, Dan Negru szerint. A temesvári születésű tévés a szombati román–magyar meccs előtt Facebook-oldalán dicsérte a magyar fővárost és a világhírű magyar tudósokat – írja a voceatimisului.ro.

„Akik a szurkolók cselekedetei alapján azt mondják, hogy a magyarok civilizálatlanok, azok ugyanolyan idióták, mint azok, akik minden románt tolvajnak hisznek. A civilizáció Makónál kezdődik, egy kis határmenti falunál, ahol a magyarok szobrot állítottak egy makói születésűnek, Pulitzernek. Hosszú az a lista, mely a a világot megváltoztató magyarok neveit tartalmazza, csak Nobel-díjasuk 12 van. Örüljünk, hogy elagyabugyálhatjuk őket a futballban, egy olyan sportban, melyet a magyarok nem szeretnek, pedig kétszer játszottak világbajnoki döntőt. Budapest és Bukarest között 200 évnyi a civilizációs különbség” – írta a közösségi oldalra a műsorvezető.

Az 1–1-re végződő Európa-bajnoki selejtező mérkőzés lefújása után sem változott Negru álláspontja. A meccs utáni bejegyzésében azért megállapította, hogy a Bukaresti Arénában, a vendégdrukkereknek fenntartott szektorban ülő Fradi-szurkolók "a legkreténebbek egész Európában", de a Ferencváros nevű budapesti kerületről ódákat zeng. „Ferencváros Budapest egyik legszebb kerülete, elegáns, közel a központhoz, ahol elképzelhetetlen, hogy egy kóbor kutya széttépjen egy gyereket” – írta. Utóbbi mondatával arra bukaresti tragikus esetre utalt, amikor egy kóbor kutya halálra marcangolt egy gyereket.

Kapcsolódók

Kimaradt?