Már 13 ezer magyar küldte fel a nevét a Marsra

Másfél nap alatt hússzorosára nőtt a NASA különleges projektjében részt vevő magyarok száma - írja a hvg.hu.

Míg szerdáról csütörtökre éjjel 600 körüli szám szerepelt Magyarország neve mellett, addig péntek délelőtt már 13 ezer magyarországi regisztrálót jelzett a NASA toplistája. Ezzel az értékkel már a hetedik helyen állunk a sorban, amelyik a Marsra tartó űrhajón regisztráltakat mutatja.

A NASA december 4-én indítja új Orion űrhajóját a Marsra. Ha szeretné, hogy az űrjármű fedélzetén ön és barátai neve is eljusson a vörös bolygóra, kövesse a leírást:

Az online beszállókártyát kérelmező űrlap kitöltéséhez kattintson ide. A folyamat minimális nyelvtudást igényel, de az angolul nem tudók kedvéért nézzük sorban. A “First Name” mezőbe a keresztnevét írja, míg a “Last Name” mezőbe a családnevét. A “Country” lenyíló menüből a Hungaryt válassza, a “Postal Code” mezőbe pedig az írányítószáma kerüljön. Ezután már csak az emailcímét kell kitöltenie, valamint megadni a kis képen látható kódot, majd kattintson a Send My Name feliratra. Ha mindez megvan, máris megkapja saját online beszállókártyáját, amit elküldhet magának emailben.

Kapcsolódók

Kimaradt?