Hivatalos: Victor Ponta a megbízott kulturális miniszter

Traian Băsescu államfő pénteken megbízott kulturális miniszterré és miniszterelnök-helyettessé nevezte ki Victor Ponta kormányfőt – közölte az elnöki hivatal.

Mint ismert, a két kormányzati tisztség Kelemen Hunor felmentését követően üresedett meg, és mindkét poszt a koalíciós egyezség értelmében az RMDSZ-t illeti meg. Victor Ponta legtöbb 45 napig láthatja el ideiglenesen a miniszteri és a kormányfő-helyettesi hatásköröket.

Mint ismert, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Korodi Attila környzetvédelmi minisztert javasolta volna ideiglenes utódjául a két kormányzati tisztségre. Victor Ponta azonban úgy döntött, hogy maga vállalja ezt a két posztot. A miniszterelnök vélhetően azzal számol, hogy kevesebb mint 45 nap múlva megnyeri az államfőválasztást, és akkor úgyis új kormány alakul majd.

Az RMDSZ vezetője augusztus elsején nyújtotta be lemondását a miniszterelnök-helyettesi és kulturális miniszteri tisztségről. A Mediafax hírügynökség kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a miniszterelnök Hegedüs Csillára, a kulturális tárca RMDSZ-es államtitkárára ruházza át a tárcavezetőt megillető aláírási jog gyakorlását.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?