Potencianövelőre panaszkodott egy székely bácsi

Nem használt a potencianövelő tabletta, ezért a fogyasztóvédőknél tett panaszt egy idős kézdivásárhelyi férfi. A 70 éves háromszéki csütörtökön iktatta panaszát a fogyasztóvédelmi hivatalban.

A nyugdíjas sérelmezi, hogy júniusban vásárolt egy doboz Ultra Potent nevű potencianövelő pasztillát, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem volt olyan hatása, ami a tabletta tájékoztatójában is szerepel.

Az idős kézdivásárhelyi férfi azt is elpanaszolta, hogy a vásárlás előtt szóba állt a potencianövelőt árusító bolt tulajdonosával, aki ajánlotta neki a terméket. A panaszos ugyan szeretett volna csak egy tablettát vásárolni, hogy kipróbálja a hatását, de a boltos ebbe nem egyezett bele, így 199 lejért megvásárolta az egész dobozt.

Miután otthon kipróbálta a potencianövelő szert és nem érezte a gyógyszer hatását, a kézdivásárhelyi férfi felkereste az eladót, de az nem vásárolta vissza a terméket. Az idős háromszéki szerint korábban már vásárolt hasonló potencianövelőt Brassóban, és a hatásával meg volt elégedve. A fogyasztóvédőktől azt kéri, szerezzék vissza a tablettákra költött pénzét, mert a havi 1000 lejes nyugdíja egynegyedét áldozta erre.

Claudiu Susanu a Brassói regionális fogyasztóvédelmi hatóság vezetője szerint ugyan mosolyt keltő az eset, de komoly problémát is felvet. A fogyasztóvédő felhívja a lakosság figyelmét, hogy gyógyszernek minősülő termékeket csak engedéllyel rendelkező helyekről vásároljanak, semmiképpen ne internetről, mert tapasztalatok szerint a legtöbb ilyen készítményt hamisítják. Minél népszerűbb egy tabletta, annál valószínűbb, hogy a feketepiacon hamisítványként lehet beszerezni, és azok az egészségre is veszélyesek.

A kézdivásárhelyi férfi által vásárolt potencianövelőt egy bukaresti laboratóriumba küldték, és a vizsgálat eredményének függvényében döntenek arról, hogy megtiltják-e az árusítását.

Furcsa fogyasztóvédelmi panaszok 

A Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal korábban összegyűjtötte a szokatlanabb lakossági panaszokat. Volt olyan háromszéki, aki a kábeltévé minőségére panaszkodott, de kiderült, hogy lopta a szolgáltatást. Egy másik személy azért tett panaszt a sírkőfaragóra, mert állítása szerint az elhunyt hozzátartozója lelke a földből kiszállva ledöntötte a sírkövet.

Mircea Diacon háromszéki főfelügyelő korábban elmondta: előfordult, hogy egy vidéki férfi elégedetlen volt a termopán ablakai hő- és hangszigetelésével, ám a fogyasztóvédők a helyszínen megállapították, hogy a nagyon régi vidéki házra nem javallott a termopán nyílászáró. Egy vásárló azért tett panaszt egy bevásárlóközpont őrző-védő szolgálata ellen, mert a kutyáját a bejárathoz kötötte, de az állat eltűnt onnan. Volt azonban olyan is, aki sebtapaszt vásárolt egy patikából, de nem tudta felragasztani sebére.

Mircea Diacon szerint érkeztek már elsőre hallásra furcsának tűnő, de később megalapozottnak bizonyuló panaszok is. Ilyen egy vidéki család esete, akik arra ébredtek, hogy autóval nem tudnak beállni az udvarra, mert az községi út javításakor az útépítők túl magasra és meredekre építették a bejáratot.

Az internetes vásárlás veszélyeire mutat rá egy háromszéki férfi példája, aki elektronikus cigarettát rendelt, de nem tudta használni azt, mert a készülék három része, három különböző készletből származott.

Kimaradt?