Több mobil van a világon, mint ember

A világ mobilszolgáltatóit tömörítő szövetség, a GSMA legfrissebb felmérése szerint több mobileszköz van ma már használatban, mint ahányan a Földön élnek. A mobileszközök alatt a szövetség a hagyományos és okos mobiltelefonokat és tableteket érti – írja az index.hu.

A szervezet szerint az eladásokat valós időben követő szoftverük szerint 7,23 milliárd készülék van forgalomban, míg a népesség összlétszáma csak 7,197 milliárd ember.

A közlemény szerint nem csoda, hogy a mobilok nyertek: évente ötször gyorsan növekszik a mobilhasználat, mint az emberi populáció. Az előbbi évente 6,1, az utóbbi 1,2 százalékkal gyarapszik minden évben.

Fontos tudni, hogy a GSMA valójában az aktív kapcsolatokat nézi, és nem az aktív készülékeket, vagyis a hatalmas szám egy részét az egyszerre két SIM-kártyát is kezelő készülékek teszik ki. Az aktív kapcsolatok másik, szintén nem elhanyagolható részét a nem emberek által használt kapcsolatok teszik ki: ezeket különböző hálózati eszközök és okosrendszerek összekapcsolására használják, nem beszélgetésre. Aktív előfizetőből egyébként 3,6 milliárdot számláltak a szakemberek, ami 5,35 százalékos emelkedés 2013-hoz képest.

A szervezet szerint a fejlődés nem áll meg, hiszen amíg minden, a Földön élő ember nem rendelkezik legalább egy előfizetéssel, bőven van tér a piacon.

Kimaradt?