Az ügyészség még nem tárta fel Bársony Norbert halálának körülményeit

Másfél hónap telt el marosvásárhelyi Bársony Norbert Ronald halála óta, ám az ügyben vizsgálódó törvényszéki ügyészség még nem tudja, hogyan fulladt a 18 éves fiatalember a turbinaárokba.

Mint ismert, a fiút augusztus 28-án hiányos öltözékben találták meg a vízben, pólója, cipője és telefonja nélkül, szülei két nappal korábban jelentették eltűnését a rendőrségnek. Az ideiglenes kórbonctani jelentés szerint halálát fulladás okozta.

A marosvásárhelyi törvényszéki ügyészség szóvivője csütörtökön a maszol.ro kérdésére elmondta, továbbra is vizsgálják Bársony Norbert halálának körülményeit, és a végleges törvényszéki orvostani jelentés sem készült még el. "Nem tudjuk még, hogyan került a fiú a turbinaárokba" – jelentette ki.

Gianina Orevicieanu tájékoztatása szerint az ügyészek a gyilkosságot kizárják, és „egyelőre” nem merül fel gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja sem. Ez akkor merülhet fel, ha kiderül, hogy a fiatalembert valaki a turbinaárokba lökte.

A szóvivőtől megtudtuk, Bársony Norbert telefonja és hiányzó ruhadarabjai sem kerültek még elő. (Szülei szerint a fiú vasárnap este tűnt el, de másnap a telefonja még kicsengett.) A toxikológiai vizsgálat ugyanakkor kiderítette, hogy a tinédzser szeszesitalt igen, de kábítószert nem fogyasztott a végzetes estén – mondta kérdésünkre a szóvivő.

Korábban a Maros megyei rendőrség szóvivője, Andreea Pop lapunknak azt nyilatkozta, nem kizárt, hogy Bársony Norbert "hűsölni akart egyet" útban hazafele a turbinaárokban. Gianina Orevicieanu ezt a feltételezést nem kívánta kommentálni. Megerősítette azonban Andreea Pop információit, miszerint az ügyben több tanút is kihallgattak és a térfigyelő kamerák felvételeit is megvizsgálták.

Kapcsolódók

Kimaradt?