HTC

Tizenhárom megapixeles szelfimobilt mutatott be a HTC

A szelfi lett a tavalyi év kedvenc szava. Mindenki teleszórja önfotóival a Facebookot. A HTC meg a trendet meglovagolva csinált mindehhez egy kifejezetten szelfizéshez kitalált telefont.

Bár a szelfizés valóban egyre népszerűbb, mi nem hiszünk benne, hogy léteznek emberek a Földön, akik azért választanának egy bizonyos telefont, mert annak elülső kamerájával a szokásosnál jobb minőségű szelfit lehet készíteni. (És a hátsó kamerával készített szelfikkel ellentétben így rögtön látja is az ember a képernyőn a készülő fotót.) Több mobilgyártó viszont hisz benne, most épp a HTC tett tanúbizonyságot a szelfifonok vélt ereje mellett.

A most bemutatott HTC Desire Eye legfőbb marketingerejét tehát a 13 megapixeles elülső kamerában látja a cég. A képleső nem is csak a megapixelek miatt alkalmas fotózásra, a gyártó ugyanis teljesen szokatlan módon az előlapra is tett egy kettős LED vakut, így aztán tényleg minőségi (vagy legalábbis világos) lesz a készülő szelfi.

A minden más mobilénál jobb elülső kamera a telefon előlapját is meghatározza, a képernyő feletti részt egyértelműen a kamera és a vaku uralja. Egyébként a mobil hátulján is hasonló szett van, de hát ugye jelen esetben az már kit érdekel.

A Desire Eye a felső kategóriába tartozó konkurensekhez hasonlóan nagy, 5,2 colos képernyőt kapott. Hasonlóan illik a szegmensbe a Snapdragon 801-es chipsetre szerelt négymagos, 2,3 GHz-es processzor, a 2 GB RAM, valamint a teljeskörű wifi-támogatás, a 4G/LTE képesség és az mobilfizetésben segítő NFC chip is. A készülékben 16 gigányi tárhely van, de ez microSD kártyával bővíthető.

Egyedüli szomorúságra a nem túl erőteljes, mindössze 2400 mAh-es akkumulátor adhat okot, hiszen még a kicsit kisebb képernyővel rendelkező HTC One (M8)-ba is 2600 mAh-es került, a méretben hasonló Samsung Galaxy S5-ben pedig 2800 mAh-es aksi van. Bár a két dolog nem csereszabatos, de a One-hoz képest mindenképpen előny, hogy a Desire Eye vízálló. (És említettük már, hogy kényelmesen lehet vele szelfiket készíteni?!)

A legfrissebb, 4.4.2-es verziójú Androidot futtató készülék megjelenésének pontos idejét, valamint az árcéduláján szereplő összeget sem árult el a HTC, de egy-két héten belül várhatóan ez is kiderül.

Kimaradt?