Végzősöket alkalmaznának a Maros megyei vállalkozások

Fiatal, középiskolát, illetve egyetemet idén végzett személyek jelentkezését várja a Kis- és Középvállalkozások Maros megyei hivatala, ugyanakkor olyan cégekét, akik friss végzősöket alkalmaznának.

Eddig 15 vállalat jelentkezett és mindössze 10 végzős – számolt be az új lehetőségről Török Csaba, a megyei Kis- és Középvállalkozások Hivatalának igazgatója arról a lehetőségről, amely Európai Uniós forrásból teszi lehetővé a munakhelyi elhelyezkedést, úgy, hogy a cégek számára  fizeti az állami járulékokat, amennyiben azok az idén végzett személyeket alkalmaznak. A projekt Ilfov, illetve Maros, Fehér és Hargita megyéknek szól, ebből a három erdélyi megyének 800 új munkahely létrejöttét támogatja, a középiskolát végzettek számára 300, az egyetemi végzettségüeknek 500 helyet biztosítva.

Az előbbi számára az alkalmazónak kell a 900 lej nettó fizetést biztosítania hat hónapon keresztül, a felsőfokú végzetteknek 1300 lejt. Az állami járulékokat az EU-s pénekből a hivatal törleszti. Ha egy cég hat hónapos megállapodást köt az alkalmazottal, akkor az egyik feltétel az, hogy a projekt lejárta után még hat hónapig munkát biztosítson a számára ugyanolyan körülmények között, ugyanannyi fizetésért. A kisvállakozások 7, a közepesek 15 munkahelyet hozhatnak létre. Ha valaki az alkalmazottak közül felbontja a megállapodást, akkor a cégnek harminc napon belül ugyanazokkal a feltételekkel új személyt kell alkalmaznia – ismertette a tervet Török Csaba.

Az érdeklődők, munkáltatók és munkavállalók a www.aippimm.ro veboldalon tájékozódhatnak, vagy akár a hivatal marosvásárhelyi irodájához is fordulhatnak, a Győzelem tér 5 szám, második emeleten. A projektre 2014. december 31-ig lehet jelentkezni. 

Kimaradt?