Az ellenzék szerint hiányos Victor Ponta vagyonnyilatkozata

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökséghez (ANI) fordult kedden Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke, mert felfedezte, hogy Victor Ponta nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában a felesége tulajdonában lévő három lakást.

Az ellenzéki politikus felszólította az ANI-t, állapítsa meg, hogy a miniszterelnök és államfőjelölt megszegte a törvényt és hamisan nyilatkozott a vagyonáról. A jogszabály előírásai szerint ugyanis a köztisztségviselőknek a házastársuk és az eltartásukban lévő gyermekeik javait is fel kell tüntetniük a dokumentumban.

„Ponta arra gondolhatott: a választóknak nem tetszene, ha megtudnák, hogy 42 évesen hét lakása van, nem beszélve más ingatlanokról és javakról” – fejtegette Orban. Hozzátette, ha egy héten belül nem kap választ az ANI-tól, az ügyészséghez fordul panaszával.

Ponta helyett kampányának a szóvivője reagált a vádakra. Gabriela Firea szerint a miniszterelnök azért nem tüntette fel mind a hét lakást a vagyonnyilatkozatban, mert a szóban forgó három ingatlan még a házasságuk előtt került a felesége birtokába. A szóvivő Orban vádjait „mocskos kampányhúzásnak” nevezte. 

Kimaradt?