Sepsiszentgyörgy: igényelhető a fűtéstámogatás

Már igényelhető a fűtéstámogatás – tájékoztatott Tankó Vilmos, a sepsiszentgyörgyi közösségfejlesztési igazgatóság vezetője, mint elmondta: a típusnyomtatványokat a hivatal Erege utcai székházában lehet átvenni. A támogatási kérés leadásakor az igénylőknek csatolniuk kell az utolsó gázszámlát, a személyazonossági igazolványaiknak, a háztartásban lévő gyermekek születési bizonyítványainak és a házassági levélnek a másolatát, továbbá a jövedelemigazolásokat, mezőgazdasági területek birtoklására vonatkozó iratot.

Azok a családok vagy egyedülálló személyek jogosultak szubvencióra, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt, illetve nem rendelkeznek 1600 köbcentisnél nagyobb autóval, haszonjárművel, több ingatlannal és 3000 lejnél nagyobb bankbetéttel.

Egyre kevesebben kaphatnak fűtéstámogatást

A fűtéstámogatás feltételeinek tavalyi szigorítása miatt Sepsiszentgyörgyön felére csökkent a jogosultak száma. Korábban mintegy 6000-an, az elmúlt télen pedig 2700-an kaptak gáztámogatást és 400-an részesültek tűzifa támogatásban.melegites

A közösségfejlesztési igazgatóság 2400 családot ellenőrzött, és 40 esetben a szubvenció visszafizetésére kötelezték az érintetteket, mivel letagadtak a birtokolt javakikból, vagy jövedelmük alapján kisebb támogatásra lettek volna jogosultak, mint amennyit a bevallás szerint folyósítottak nekik.

Sepsiszentgyörgyön az 1990-es évek elejétől nincs központi fűtés, akkor zárták be a kazánházakat, és az lakosok egyéni hőközpontokat szereltettek lakásaikba. Szeptember közepén 5 százalékkal emelkedett a háztartásoknak szolgáltatott gáz ára, az ipari fogyasztók pedig 10 százalékkal fizetnek többet az energiahordozóért.

Kimaradt?