Országút lehet az Ákosfalva-Nyárádtő terelőútból

Országúttá nyilváníttatná az Ákosfalva-Nyárádtő terelőutat a Maros Megyei Tanács – tájékoztatott az Erdély FM. Az eljárás elindításáról a hétfői rendkívüli ülésén döntött a testület, kérésüket hamarosan továbbítják a prefektusnak.

Az Ákosfalva ás Nyárádtő közötti terelőút átminősítését korábban már több megyei tanácselnök is kérte. Amennyiben most megvalósul a kezdeményezés, a terelőút karbantartása az Országos Út- és Autópálya-társaság hatáskörébe kerül. A megyei tanács szerint a terelőutat elsősorban áruszállító járművek használják, a helyi közlekedés szempontjából kevésbé fontos, ezért nem a megyei tanácsnak kellene karbantartania.

Ciprian Dobre tanácselnök azt is bejelentette, az Országos Út- és Autópálya-társaság körforgalmat alakít ki a terelőút Nyárádtő felöli bejáratánál. A munkálatokat már egy-két héten belül elkezdhetik, ha a versenytárgyalás eredményét nem támadják meg. Az ákosfalvi útkereszteződésnél is tervezik körforgalom kialakítását, de ehhez még területeket kell megvásároljanak a környéken, így leghamarabb jövőre valósulhat meg a projekt.

Kimaradt?