Nem parkolhatnak az autók a sepsiszentgyörgyi kórház területén

Kitiltják az autókat a sepsiszentgyörgyi kórház területéről és csökkentik a látogatási időt is. Keddtől megtiltják az autók parkolását a sepsiszentgyörgyi kórház területén, hívja fel a figyelmet Nagy D István. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház szóvivője szerint az intézkedésre azért van szükség, mert jelenleg nagyszabású korszerűsítési munkálatok zajlanak az egészségügyi intézmény épületében.

Amíg zajlanak az építkezési munkálatok, kizárólag azon autókat engedik be a kórház területére, amelyek pácienseket szállítanak. Ez esetben is csak addig tartózkodhatnak járművek az egészségügyi intézmény udvarán, míg a betegek eljutnak a sürgősségre vagy más osztályra, vagy addig amíg kiutaláskor a hozzátartozók felveszik a pácienst az épület elől.

Nagy D István szerint az építkezések ideje alatt korlátozzák a gyerek, újszülött, szülészet-nőgyógyászat, ortopédia, intenzív terápia és sebészeti osztályokon való beteg látogatásokat is, de arra kérik az érintetteket, hogy az építkezések által jelentett balesetveszély elkerülése végett a kiskorúak kerüljék az előbbiekben felsorolt osztályokon a beteglátogatást. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház vezetősége ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben korlátozni fogja a látogatási időt is, lecsökkentve annak engedélyezett időtartamát a mostani nyolc óráról.

Mint arról beszámoltunk szeptemberben kezdődtek és jövő év végéig tartanak a kórház épületének korszerűsítési munkálatai, amelyre Kovászna megye tanácsa 30 millió lej értékű pályázatot nyert EU-s alapokból. A munkálatok kiterjednek a villanyhálózat kiépítésére, az épületegyüttes hő-technikai felújítására, új, nagy befogadóképességű felvonók beszerelésére, emellett négy új műtőt kialakítására.

Kimaradt?