Székely ízek versenye az V. Székelyföld Napokon

Szakmai főzőversenyt szervez Székely ízek elnevezéssel Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás az V. Székelyföld Napok keretében. A megmérettetést október 18-án 11 órától tartják a VIII. Híres Szárhegyi Káposztavásár és Fesztiválon.

A gasztronómiai eseményen székelyföldi éttermek, vendéglők, szállodák, vendéglátó egységek csapatai vehetnek részt, legalább egy csapattagnak rendelkeznie kell a szakképzettséget igazoló okirattal. A csapatok, az érvényes egészségügyi igazolással rendelkező főszakácsuk irányításával, a szabad tüzön – bográcsban, grillrácson, lábasban, fazékban, cserépedényben, állványon, téglán – bizonyíthatják kreativitásukat, és kötelezően fel kell használniuk a szervezők által biztosított kiváló minőségű szárhegyi káposztát.

 

Az elbírálásnál figyelembe veszik a csapat megjelenését, higiéniai szempontokat, a szervezést, az illatot és ízharmóniát, a kreativitást, valamint a tálalást. A dobogósok mellett különdíjat kap a legötletesebb étel, a legszebb teríték, a legautentikusabb étel és a leggazdagabb ízvilág. Jelentkezni október 15-én 20 óráig lehet a kolloizabella@hargitamegye.ro e-mail címen, bővebb információk a 0736 883 805 telefonszámon.

Az V. Székelyföld Napokat október 9–19. között tartják Hargita és Kovászna megye tanácsa, marosszéki önkormányzatok, a térség kulturális intézményei és civilszervezetek összefogásával.

A többnapos rendezvénysorozaton a zömében kulturális előadás mellett a programkínálat rendkívül sokszínű, gazdag: lesz székelyföldi dokumentumfilm-szemle, fotó- és képzőművészeti kiállítások, székelyföldi szerzők napja, könyvbemutatókon ismertetik a legfrissebb könyvtermést, dzsessz-, komolyzene- és orgonahangversenyek csendülnek fel, a gyermekeknek pedig többek között rajzversenyt szerveznek, bábszínházi előadásokat mutatnak be. A szervezők tájházlátogatással, viseletbemutatóval és mesterségbemutatóval is készülnek.

Kimaradt?