Tíz nap múlva ismét az Apple újdonságairól fogunk beszélni

Az Apple hamarosan megrendezi második komoly őszi eseményét is, melyen több új termék is bemutatkozhat. A Re/code beszámolója alapján ezen a napon új iPad táblagépek érkezhetnek, de rajtuk kívül a Mac OS X legújabb, Yosemite kódnévre hallgató kiadása is ekkor rajtolhat el, plusz új iMac egybegépekre is számíthatunk, amelyek Retina kijelzővel rendelkeznek- írja az ipon.hu.

Az október 16-i rendezvény persze nem lesz olyan nagyszabású, mint a szeptemberi, amelyen az iPhone 6 és a 6 Plus, az Apple Watch, illetve az Apple Pay is bemutatkozott. De talán nem is ez a lényeg – sokkal inkább az, mi tudható az érkező újdonságokról.

A következő generációs iPad Air és iPad Retina Mini esetében frissített processzorokra, illetve Touch ID támogatásra egyaránt számíthatunk – utóbbi az iPhone 5s modellnél elsőként alkalmazott ujjlenyomat-olvasót takarja. Az iPad Air esetében külön érdekesség, hogy a termékből érkezhet arany kivitel, kijelzője pedig jó eséllyel tükröződés-mentes lehet.

Az új iMac, amely Retina kijelzővel érkezik, 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kap, ami valószínűleg 5120 x 2880 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A kijelző meghajtásáról AMD videokártya gondoskodhat, a processzor szerepét pedig frissített Haswell processzor töltheti be, ugyanis a Broadwell alapú iMac-ek majd csak jövőre válhatnak elérhetővé.

A fentiek mellett az új, következő generációs Mac OS X is elérhetővé válhat október 16-án, ugyanis a szoftver már lényegében elkészült – kiadásra jelölt változatát már meg is kapták a fejlesztők.

Kimaradt?