Új ifjúsági házat avattak a hét végén Körösfőn

Az új ifjúsági ház avatóünnepségén vett részt a Körösfőn a hét végén Kelemen Hunor, az RMDSZ államfőjelöltje – közölte vasárnap a szövetség sajtóirodája.

 „Ez az épületegyüttes bizonyítja, hogy a múlt a jelennel szervesen összekapcsolható, nem is tudnánk szétválasztani. Ebből pedig azt kell megértenünk, hogy amikor a múlt értékeit beépítjük a mindennapjainkba, akkor tulajdonképpen a jövőt helyezzük biztos alapokra” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök, az RMDSZ államelnök-jelöltje Körösfőn, ahol a helyi közösség az új ifjúsági ház elkészültét ünnepelte a hétvégén.

Kelemen Hunor az avatóünnepségen azt is elmondta, a magyarság érdekvédelmi szervezete számára országos és helyi szinten mindig fontos volt az, hogy fiataloknak, a felnövekvő nemzedékeknek olyan feltételeket teremtsen, amelyek szülőföldjükön marasztalják.

„Körösfő nevét mindenütt ismerik, ahol magyar emberek élnek. Olyan adottságokkal rendelkezik ez a hely, hogy a magyar közösségnek nincs oka elvágyódni innen. Ennek alátámasztására azonban meg kell teremtenünk az itthon maradás feltételeit. Mi ezért vállalunk közéleti munkát, ezért vállaljuk a kormányzást” – fogalmazott a politikus, aki szerint egy erős közösséget mindig az tartott meg, ha valamennyi tagja hitt a közös jövőben és dolgozott is érte.

A szövetségi elnök európai színvonalú befektetésnek nevezte az új ifjúsági házat, amely bárhol megállná a helyét, biztosítja a korszerű feltételeket. Kelemen Hunor megköszönte a helyi és megyei önkormányzati képviselők munkáját a fiatalok szabadidős tevékenysége méltó helyszínének létrehozásáért. 

 Az ifjúsági házat a körösfői önkormányzat és a Kolozs Megyei Tanács által elkülönített alapokból építették fel. Az avatóünnepség házigazdája Antal János körösfői polgármester volt, az eseményen részt vett Máté András Levente parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke, Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács megbízott elnöke, Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, valamint a kolozsvári önkormányzat RMDSZ-es tanácsosai.

 

Kimaradt?