Cseke Eszter a legismertebb magyar nő a Forbes szerint

A kolozsvári születésű Cseke Eszter az egyetlen nő a legismertebb magyarokról szóló Forbes-toplista élvonalában.

Cseke Eszter és S. Takács András újságírók, dokumentumfilmesek, az On the Spot alkotói is felkerültek a legismertebb élő magyarok toplistájára, amelyet külföldi újságírók állítottak össze, és amely az októberi Forbes magazinban olvasható.

A politikamentes rangsort Rubik Ernő Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas feltaláló vezeti, második Szabó István Oscar-díjas, Prima Primissima-díjas filmrendező, harmadik Kertész Imre Nobel-díjas, Kossuth-díjas író.

A toplista negyedik helyén a Strasbourgban Sajtószabadság Díjjal, Monte-Carlóban pedig Arany Nimfával kitüntetett magyar dokumentumfilm sorozat, az On The Spot alkotói - Cseke Eszter és S. Takács András - állnak. A legismertebb magyarokról szóló toplista élvonalában Cseke Eszter az egyetlen nő.

A Wikipédia szerint Cseke Eszter 1980. március 10-én született Kolozsvárott. 1990 óta él Magyarországon. A Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatagozatán végezte középfokú tanulmányait. Jogra járt, két évet az Amerikai Egyesült Államokban tanult. A dokumentumfilmezéssel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kezdett el foglalkozni. 2004 és 2006 között a College International koordinátora volt. 2009 óta az On The Spot riportfilmsorozat riportere Takács Andrással.

Kimaradt?