A mentősök gyakran közlekednek biztonsági öv nélkül

A leggyakoribb szabálytalanság a mentősök körében a biztonsági öv nélküli közlekedés, a sofőrök, illetve a mentőautóban ülő utasok mellőzik az öv használatát – tájékoztatott Raed Arafat egészségügyi államtitkár-helyettes egy a közlemúltban megszervezett átfogó ellenőrzési akció után.ambulanta

ambulanta3

„Az egészségügyi tárca a rendőrséggel és a sürgősségi felügyelőség emberivel közösen vizsgálatot indított, az akció folyamán a közlekedési szabályzatra és a mentők felszerelésére figyeltek" – nyilatkozta Arafat. Hozzátette: a biztonsági öv hiánya mellett többször fordult elő olyan eset is, ahol a mentők nem voltak kellőképpen felszerelve, illetve az alkalmazottak nem használták megfelelő módon a berendezéseket. „A vizsgálatokat a későbbiekben is folytatni szeretnék" – hívta fel a figyelmet az államtitkár-helyettes.

Szeptember 20. és október 5. között az egészségügyi minisztérium az illetékes hatóságokkal közösen a fővárosban, illetve Bihar, Brassó, Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Galaţi, Kolozs és Maros megyében átfogó mentőautó-ellenőrzést szervezett. A tapasztalt rendellenességek miatt összesen mintegy 66 ezer lej értékben bírságolták az érintetteket.

Kimaradt?