Visszeső vasútijegy-üzér egy 83 éves vaslui asszony

Négy év alatt ötször ítélték el csalás miatt egy háborús veterán 83 éves özvegyét. A vaslui megyei Maria Apostu két 91 éves társával háborús veteránoknak és hozzátartozóiknak járó kedvezményes vonatjegyekkel üzérkedik.

Az idős nőt 2010 óta ötször felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték csalás és okirathamisítás miatt, most pedig a vaslui ügyészek hatodszorra is bíróság elé állítják ugyanazért a bűncselekményért – írja az adevarul.ro. A vaslui-i asszony azon idős emberek egyike, akik az állomásokon álldogálnak és a jegy eredeti árának töredékéért elkísérik a velük üzletelőt az úticélig.

A veteránok és özvegyeik évente 12 ingyenes menettéri jegyre jogosultak bármilyen típusú vonat első osztályára. Ezen felül a veterán vagy özvegyének kísérője is ingyenesen utazhat. A veteránjegyekkel való üzletelés nyereséges: a Bukarest-Iasi útvonalon például egy másodosztályú jegyért a veteránok 40 lejt kérnek el, vagyis a pénztárnál kiváltott jegy árának felét.  

Maria Apostu 2011 májusában állt először bíróság előtt, amikor 6 hónap felfüggesztett börtönre és 500 lejes bírság kifizetésére ítélték. A bíróság ezen felül két és fél év próbaidőt szabott ki, ez alatt azonban az idős asszony zavartalanul folytatta „üzleteléseit”.

 

Kimaradt?