Még nem dőlt el, hogy lesz-e tavaszi pótérettségi

Csak akkor tartják meg az érettségi vizsga harmadik fordulóját, ha erre valós igény lesz – jelentette ki Remus Pricopie oktatási miniszter szerdán. A törvény szerint a tárcavezető dönti el, hogy lesz újabb pótérettségi vagy nem – mutatott rá Pricopie.

A tavaszi pótérettséginek viszont elengedhetetlen feltétele a téli előkészítők megszervezése is. A miniszter szerint erre megvan a lehetőség, az idei tizenkettedikesek is, és a korábbi évfolyamok végzősei számára is külön előkészítő programokat készített elő a tárca.

Bár korábban azt nyilatkozta az oktatási miniszter, hogy a 2015-ös érettségin semmiféle változás nem lesz az ideihez képest, mégis a matematika oktatása megváltozott a XII. osztályban – írja az rtv.net. Ennek megfelelően a természettudományok szakon az eddig heti 4 óra helyett csak 3 matematika órájuk lesz a végzősöknek, míg a műszaki szakirányú IX. osztályokban a heti 2 óra helyett háromszor tanulnak matematikát a diákok. A tanterv változása miatt természetesen az érettségi vizsga is módosul az érintett osztályoknál.

Jövőre az érettségi vizsga május 25. és július 10. között zajlik, a beiratkozástól a végleges eredményekig számítva. A tulajdonképpeni vizsgaidőszak június 8-án veszi kezdetét a szóbeli vizsgákkal, majd az írásbelikre június 29. és július 3. között kerül sor.

Kimaradt?