Leleplezték az Android L nevét

A Google már jó ideje a megadott névadási konvenciót követ az egyes Android frissítéseknél, hogy könnyű legyen észben tartani az egyes verziószámokat. A nagy frissítések neve abc sorrendben halad, ráadásul mindig egy édesség nevét kapja, így kaptunk az előző években Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean és KitKat névre hallgató változatokat – írja a pcworld.hu.

A hamarosan megjelenő verziót eddig csak Android L néven emlegették, és bár jó ideje zajlanak a találgatások, a Google csak most rántotta le a leplet a névről. Egyesek úgy vélték, hogy a amikor a Google és a Nestle leszerződtek a KitKat miatt, talán tovább is gondolták az üzletet, így elképzelhető, hogy az idei változat is a gyártó egyik csokija, a Lion után kapja a nevét, de a Google végül egy sokkal hétköznapibb megoldás mellett döntött.

A Google szeptember 29-én ünnepelte 16. születésnapját, ebből az alkalomból pedig egy szülinapi giffel kedveskedtek, amelyen a torta tetejébe tűzdelt nyalókák  minden bizonnyal arra utalnak, hogy a következő Android verziót Lollipopnak hívják majd. A nagy ünneplés után egy igencsak húzós október vár a vállalatra, az operációs rendszer mellett ugyanis valószínűleg a Nexus 6 és a Nexus 9 is piacra kerül.

Kimaradt?