Folytatódik a nemzeti színek háborúja a Székelykőn

Egy hónap alatt négyszer váltottak színt a Torockó melletti Székelykőn lévő határjelző betonoszlopok, amelyeket hol piros-fehér-zöldre, hol piros-sárga-kékre festettek be váltakozva magyar és román nemzeti érzelmű fiatalok.

Legutóbb pénteken öltözött újra román trikolórba a két oszlop, amelyet néhány nappal előtte a Betyársereg tagjai festettek magyar nemzeti színűre. „A Betyársereg szimpatizánsai is helyükre tették a dolgokat Torockón” – olvasható egy szeptember 22-i bejegyzésben a szervezet Facebook-odalán.

A napocanews.ro pedig pénteken arról számolt be, hogy néhány aranyosgyéresi fiatal, köztük egy helyi lap újságírója már elvégezte a „helyreigazítást”. A Câmpia Expres című lap munkatársának Facebook-bejegyzése szerint még a nap is kisütött, amikor az oszlopok újra román nemzeti színekben virítottak a Székelykőn.

Az oszlopokat a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai festették le augusztus végén piros-fehér-zöldre. Néhány nappal később szintén aranyosgyéresi román fiatalok látogattak ki Torockóra, mint fogalmaztak, „megoldani a problémát”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?