November elején jöhet az Android L

Közelít a Google szokásos őszi bejelentéseinek ideje, amelyekkel a vállalat az új Nexus készülékeket és az aktuális legfrissebb Anrdoid-verziót leplezi le. Bár a keresőóriás egyelőre fukarkodik a hivatalos tájékoztatással, a pletykák szerint bő egy hónapon belül megérkezhet az új rendszer és több új referenciaeszköz is várható – írja a hwsw.hu.

Lassan közeleg a legújabb Android-verzió kiadásának szokásos őszi időpontja, a Google azonban egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Pletykák és elejtett információmorzsák persze most is akadnak, az Android Authority bennfentes forrásai pedig az operációs rendszer új, egyelőre csak L néven ismert verziójának pontos megjelenési dátumát is tudni vélik: azt november 1-jére jósolják - ami a 4.4-es KitKat változat tavaly október 31-i bemutatását tekintve reálisnak tűnik.

A keresőóriás ugyanakkor vélhetően már hetekkel korábban is szolgál majd újdonságokkal, méghozzá új referenciahardver, vagyis Nexus készülékek formájában - az eddigi értesülések szerint új táblagépre és okostelefonra is számíthatunk. A Wall Street Journal információi szerint a tabletet a HTC gyártja majd, a vállalat és a Google fejlesztői az elmúlt hónapokban a keresőóriás főhadiszállásán közösen dolgoztak a készüléken.

Kimaradt?