TÖRVÉNYTÁR: Mire jó a választási kampány?

A Hivatalos Közlöny szeptember 24-ki, 700. számában jelent meg három törvény, amelyeket a média egyöntetűen a választási kampányhoz tartozó populista intézkedéseknek tart, de rendelkezéseik kétség kívül nagyon előnyösek több tízezer érintett személy számára, így nem érdektelen ezeknek ismertetése.

2014/124 sz. Törvény a költségvetésből fizetett alkalmazottak számára meghozott pénzügyi közkegyelemről (amnesztiáról)

A törvény felmenti egyes bérből származó jövedelmek visszafizetési kötelezettségétől azokat a költségvetésből fizetett alkalmazottakat, akiket erre köteleztek az Állami Számvevőszék (Curtea de Conturi) vagy más ellenőrző szervek. A jogszabály I. cikkelye részletesen felsorolja azokat a törvényeket, rendelkezéseket melyeknek alapján szerzett egyes jövedelmeket az ellenőrző szervek jogtalannak ítéltek és kötelezték az érintetteket ezek visszafizetésére és amelyekért most pénzügyi amnesztiát adtak.

Ezen kívül felmentést ad a visszafizetés kötelezettség végrehajtásáról a következő, az Állami Számvevőszék és más ellenőrzési szerv által anyagi kárnak ítélt (prejudicii), esetekben is. Nem kell tehát visszafizetni:

– azokat a kötelezettségeket, amelyeket a költségvetésből fizetett alkalmazottaknak a terhére állapítottak meg, akik egyetemi/főiskolai végzettséggel (licență) rendelkeznek és ennek alapján képesítésük szerinti besorolásban dolgoznak, de akik nem tudják bemutatni végzettségüket igazoló diplomájukat, mert ezt nem bocsátotta ki az illetékes hatóság;

– 2008 és 2009 folyamán a helyi tanácsok határozata alapján a tanszemélyzetnek juttatott ajándékjegyek (tichet de cadou) értékét;
azokat a betegszabadságért kifizetett járulékokat, amelyeket költségvetési hitelből fedeztek és az Egészségügyi Társadalombiztosítási Alap nem térített meg 2013. december 31-ig;

– a központi és helyi adminisztrációból, utólag alkotmányellenesnek ítélt  kormányhatározatok alapján elbocsátott személyeknek kifizetett, a bérükért járó jogosultságaikat, akiket végleges és visszavonhatatlan bírói határozat alapján visszahelyeztek állásaikba;

– a kormány által kibocsátott és utólag az Alkotmány Bíróság által megsemmisített jogszabályok alapján kinevezett alkalmazottaknak kifizetett béreket.

2104/125 sz. Törvény egyes, a nyugdíjasok terhére megállapított tartozások kifizetésének felmentéséről

A 2010/263 sz. Nyugdíjtörvény előírásaival eltérően nem kell visszafizetetni a nyugdíjasokkal és a hátrányos helyzetűek kísérőivel azokat a törvény hatályba lépéséig (2014. október 1.) kifizetett járandóságokat, amelyeket utólag jogtalannak találtak és az érdekeltek terhére írtak. Azokat az összegeket, amelyeket 2011. január 1-jétől kezdve ténylegesen visszatartottak az érintettektől, 2015. január 1-jei kezdettel, 5 év alatt, egyenlő évi felosztásban, vissza kell fizetni a megkárosultaknak.

A visszafizetést kérvényezni kell, a kérvényeket az illetékes megyei nyugdíjpénztárhoz lehet benyújtani, ellenkező esetben a visszafizetésre való jogosultság elvész. A visszafizetésre kerülő összeget nem növelik az infláció rátájával, nem jár érte kamat, illetve késedelmi kifizetésért felszámolható büntetőkamat. Nem térítik vissza a visszafizetendő nyugdíjösszegek után befizetett jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást (CAS).

Nem vonatkozik a visszafizetési kötelezettség azokra az összegekre melyek jogtalanságát az érintett személy által benyújtott hamis okiratok, valóságnak nem megfelelő információk alapján állapították meg.

2014/126 sz. Törvény a gyermekek neveléséért juttatandó szabadságra és járulékra való jogosultságot szabályozó 2010/111 sz. Törvényerejű Sürgősségi Kormányrendelet módosításáról és kiegészítéséről.

Az eredeti törvény előírásaitól eltérően, nem függeszthető fel a gyermeknevelésért járó szabadság és a járulék kifizetése az alábbi esetekben:

a) a gyermeknevelésért járó szabadság idején, törvények betartásával, egyéni vagy kollektív munkaszerződés alapján, az érintett szülő jövedelemben részesül, az eredeti elfoglaltságtól eltérő tevékenység alapján;

b) mint megyei vagy helyi tanácsos járadékban részesül az elvégzett tevékenységéért;

c) a gyermekneveléséért járó szabadság idején jövedelemadó köteles tevékenységért szerzett jövedelem, melynek összege nem haladhatja meg évente 6 ISR értékét, azaz 3.000 lejt (ISR = Indicatorul social de referință).

A 2011. január 1-je után, a fentiekben felsorolt helyzetekben, jogtalannak ítélt és az érintettek által ténylegesen visszafizetett összegeket a törvény rendelkezései alapján visszatérítik, 2015. január 1-jei kezdettel 5 év alatt, évi egyenlő felosztásban. Mint a nyugdíjasok esetében is a visszafizetendő összegeket nem növelik az infláció rátájával, nem jár utánuk kamat és késedelemért felszámított büntetőkamat. Nem térítik vissza a visszafizetendő összegek után felszámított egészségügyi hozzájárulás értékét sem.

Az a), b) és c) bekezdésekben felsorolt jövedelmekre a törvény előírásainak alkalmazását, valamint az eredeti jogszabály alapján jogtalannak ítélt és ténylegesen visszafizetett összegek megtérítését kérvényezni kell. A kérvényeket a Megyei kifizetési és szociális felügyeleti ügynökséghez (Agenția județenă pentru plăți și inpecție socială) lehet beadni, ennek hiányában, ezúttal is, nem alkalmazzák a törvény által nyújtott jogosultságokat.

    

Kimaradt?