Két langyos hónap után decemberre megérkezik a hideg is

Szokatlanul meleg idő lesz a következő három hónapban – tájékoztattak a meteorológusok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint az előttünk álló késő őszi, téli hőmérsékleti értékek meghaladják az évszaknak megfelelő értékeket. Különösen az ország déli, dél-keleti és nyugati részében lesz meleg, emellett nagy mennyiségű csapadékra is számíthatunk.

Az októberi átlaghőmérséklet 9,6 Celsius-fok körül alakul dél-keleten, délen és nyugaton, az ország többi részén a megszokott szinten marad. A lehulló havi csapadékmennyiség nyugaton, észak-keleten és a központi országrészben az átlagos fölött lesz, ezen kívül pedig az évszaknak megfelelően alakul októberben: átlagban 43,5 liter négyzetméterenként.

Novemberben 5 és 8 fok között alakul az átlaghőmérséklet a déli országrészben, ezen kívül pedig megközelíti a sokévi 3,8 fokos átlagot. A lehulló csapadékmennyiség országszerte számottevőbb lesz.

Decemberre a hőmérsékleti értékek elérik az évszaknak megfelelő értékeket, átlagban 0,8 Celsius-fok lesz az év utolsó hónapjában. Hasonlóképp a lehulló csapadékmennyiség is a megszokott mennyiséghatárokon belül marad.

Kimaradt?